Orora is mét een goed passend veiligheidstuig alsmede een halsband overgedragen aan haar nieuwe baasjes. Daarnaast is tijdens de adoptieprocedure uitgebreid voorlichting gegeven over mogelijk angstig en onzeker gedrag van de hond en ontvangen alle nieuwe baasjes een document met informatie en tips om de kans op een ontsnapping zo klein mogelijk te maken c.q. te houden. Tijdens de overdracht is ook nogmaals benadrukt om (voorlopig) gebruik te blijven maken van het tuig in combinatie met de halsband en twee riemen. 

Eenmaal thuis heeft Orora helaas toch, in een moment van onachtzaamheid, kunnen ontsnappen en is zij twee dagen later langs een drukke weg gevonden. Orora heeft het niet overleefd.
We zijn allemaal buitengewoon ontsteld en verdrietig dat het zo gelopen is en dat er voor Orora geen mooie toekomst meer weg gelegd is. We gunden het deze lieve hond zo!

Via deze weg willen we dan ook iedereen op het hart drukken om geen moment onachtzaam te zijn richting je (net geadopteerde) hond. Gebruik een goed passend (anti-ontsnappings) tuig en lijn de hond dubbel aan. 
Moet de hond in de auto? Zet hem vast, zodat hij niet ineens weg kan schieten als het portier wordt geopend. 
Zoek, zeker in het begin, geen drukke plekken op, zorg voor rust in huis, laat de hond alleen aangelijnd in de tuin etc etc!

Loop je ergens tegenaan met je Wereldhond? Neem contact met ons op, wij hebben met elkaar vele jaren kennis in huis! 
Wij als stichting nemen natuurlijk onze verantwoordelijkheid en zullen n.a.v. het verdrietige voorval met Orora onze procedures aanpassen en verder aanscherpen.
Dit mag nooit maar dan ook nooit meer gebeuren!!

Lieve Orora, je blijft voor altijd in ons hart 10084;