Het verhaal van Isma:

Op een donkere koude avond werd Isma gevonden op straat in Craiova. Ze lag opgerold op het koude cement te slapen (zie 1ste foto). Een toevallig passerende dierenbeschermster zag het kleine hoopje liggen en kreeg medelijden. Ze riep Isma bij zich en het hondje kwam snel aangerend. Isma zag er mager en onverzorgd uit en heeft waarschijnlijk al langere tijd op straat rond gezworven. De vrouw nam Isma mee naar huis waar ze gevoerd en vertroeteld werd. Isma genoot zichtbaar en gedroeg zich meteen perfect in huis. Hoogstwaarschijnlijk heeft zij een thuis gehad maar is zij uiteindelijk achtergelaten op straat, niet ongewoon in deze streek.
Isma werd liefdevol opgevangen en verzorgd tot zij op 22 december naar Nederland is gekomen. Hier verblijft zij in een gastgezin waar kinderen en andere honden aanwezig zijn. 
Isma is geboren omstreeks 2012 en ze weegt slechts 5 kilo

Het karakter van Isma:

Klein maar dapper, dat is Isma in drie woorden. Ondanks haar kleine formaat staat Isma haar mannetje tussen de grotere honden in het gastgezin. Maar behalve dapper is Isma bovenal erg lief en aanhankelijk en geniet ze van knuffels en aandacht. Buiten loopt ze keurig mee aan de riem. Met haar grappige kopje steelt ze ieders hart. Isma is een lief kameraadje dat voor veel gezelligheid in huis zal zorgen.

Opmerking:

voor meer informatie over de opvang in Craiova zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/roemenie