Bestuur stichting WereldhondenJosé, Heleen, Justine en Elly
José met haar Corfu hond Nora

José Westhoff: voorzitter, contactpersoon Wereldhonden, contactpersoon en screener Craiova en Monemvasia, coördinator gastgezinnen, websitebeheer  

Zo lang ik me kan herinneren houd ik van dieren! Het is iets dat bij mij hoort.
Dierenleed is één van de dingen die mij het meest aan mijn hart gaat.
Dit geldt voor alle dieren maar in het bijzonder voor zwerfhonden.
De eenzaamheid, honger, pijn, stress en uitputting moeten vreselijk zwaar zijn voor deze van nature intelligente en sociale wezens. Helaas zijn er veel landen in de wereld waar men de ogen sluit voor dit leed. En de oplossing vaak zoekt in het massaal doden van de dieren. Toch zijn er ook mensen, zowel in het buitenland als in Nederland, die zich het lot van deze honden wel degelijk aantrekken. Zij maken het verschil voor vele arme stakkers.
Al sinds 2012 draai ik mee in de zwerfhondenwereld en ik kan wel stellen dat niets meer voldoening geeft dan het helpen van deze verschoppelingen.
Ze te zien veranderen van zielige hoopjes ellende in prachtige, gelukkige, dankbare en trouwe gezinsleden. En daarbij ook het geluk van de nieuwe baasjes te mogen delen, dat is het mooiste dat er is. Ik hoop dit nog jaren te mogen doen!
Elly met haar Corfu hond Kyra

Elly Cornelissen: penningmeester, ondersteuning Corfu en Monemvasia zaken

Al toen ik klein was, bekommerde ik me om dieren die geen dierwaardig leven kregen. Ik verzamelde bijvoorbeeld handtekeningen tegen vivisectie op dieren, de walvisvaart, het doodknuppelen van zeehonden. Mijn eerste hond trof ik jaren geleden aan in Griekenland, op straat gedumpt met een gebroken poot. Voor haar kon ik het verschil maken en ik heb haar een fijn verder leven kunnen geven.  Na haar dood kwam Kyra uit Corfu bij ons wonen. De laatste jaren heeft zij haar mandjes en brokjes al vaak moeten delen met andere verschoppelingetjes op doorreis. Deze honden komen uit landen waar het dierenwelzijn niet vanzelfsprekend is. Griekenland, Turkije, Roemenië, India of Italië. De opvanghonden vinden tijdelijk bij ons een veilig mandje, totdat ook voor hen een fijn tehuis is gevonden. Een thuis waar ze dier kunnen zijn met baasjes die veel om ze geven en goed voor ze zorgen. Hier aan te kunnen bijdragen, geeft mij heel veel voldoening.
Heleen met haar Corfu hond Gaia

Heleen Wemmenhove: secretaris, contactpersoon en screener Corfu 

Sinds 2001 zet ik mij in om zwerfhonden te helpen. In de USA waar ik 8 jaar gewoond heb kon ik mijn ogen niet sluiten voor de overvolle asiels. Het merendeel van de honden kwam er niet meer uit en vonden hun vroege dood in de gaskamer of kregen een spuitje. Een enkeling had geluk maar je moest snel zijn want een vol asiel betekende dat er geruimd moest worden. Ze hadden vaak niet meer dan een week! Terug in Nederland wilde ik mij weer inzetten voor zwerfhonden. Gelukkig zitten de asiels in Nederland niet vol en krijgen de asielhonden hier een kans. Hoe anders is dit in Zuid Europa of Oost Europa. Daar lag dus mijn nieuwe taak om ook deze honden te helpen en te zorgen dat zij een dierwaardig bestaan krijgen of wel in Nederland of in het land waar ze verblijven.
Justine met Noor en Liz

Justine van Melsen: algemeen bestuurslid, coördinator vrijwilligers en nazorg, algemeen screener, online marketing, fondsenwerving, educatie en neutralisatie projecten.

'Later als ik groot ben dan ga ik dieren redden', dat is wat ik letterlijk al zei toen ik nog een klein meisje was. Er zijn er heel wat geweest van jonge konijntjes en hamsters tot varkens en heel veel paarden. Twaalf jaar lang heb ik naast mijn baan op kantoor, mijn eigen fok en import stal gehad. Ik importeerde paarden uit Canada en Amerika, voornamelijk voor sport en fokkerij. Een leuke tijd waar ik veel van heb geleerd maar de echte voldoening bleef uit. Na het overlijden van mijn Cattle Dog Johnny duurde het drie jaar voordat ik weer een hond in huis wilde. Ik wilde geen commercieel gefokte hond en ging dus naar het asiel, maar daar was het niet makkelijk om een hond te vinden die ook met kinderen en andere dieren wilde samenleven! Elke keer was ik net te laat, want een gezinshond is hier in Nederland weer snel geplaatst. Zo ben ik uiteindelijk via een stichting aan onze hond Liz gekomen. Ze komt uit Athene en is werkelijk waar een lot uit de loterij! Een geweldig lieve hond die uren wil spelen met mijn dochter Noor en dol is op wandelen en lopen naast de fiets. In 2016 ging ik op vakantie naar Corfu en via de winkel van Ark in het centrum van de stad ben ik bij Louisa terechtgekomen. Zij vangt daar zwerfhonden op aan huis en leeft echt dag en nacht voor de dieren. Voor haar heb ik samen met een vriendin, 3 hondjes meegenomen naar Nederland. Bij aankomst stond José ons al vrolijk op te wachten. José vertelde mij over haar werk voor Stichting Wereldhonden en ik was gelijk enthousiast. Vanaf dat moment ben ik mij gaan inzetten voor Stichting Wereldhonden. Het is prachtig werk wat wij met een leuk en zeer gemotiveerd team doen. Naast het plaatsen van honden in Nederland en de nazorg na plaatsing, financieren wij ook sterilisatieprojecten en helpen wij de mensen die in het buitenland zo hard werken voor de dieren. Stichting Wereldhonden maakt dit allemaal mogelijk en dat geeft mij veel voldoening!
Wie er immers 1 redt, redt de hele wereld!