Goofy (nieuw!)


Geslacht: Reu
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 1 jaar
Schofthoogte: 55-60 cm
Gecastreerd: Ja
Land van Herkomst: Monemvasia, Griekenland
Huidige verblijfplaats: Voorburg
Vergoeding: 310 euro
   
Contact opnemen  

Het verhaal van Goofy:

In het Zuiden van Griekenland, in de regio Monemvasia leven veel zwerfhonden op straat. Vaak worden ze vergiftigd of op een andere manier gedood. Twee dierenbeschermsters trekken zich het leed van deze honden aan en redden de dieren daar waar mogelijk van de straat. 
Goofy is als pupje gevonden in een verlaten, woestijnachtig en droog gebied. Hij was samen met zijn zusje Orora en nog een broertje. De kansen op overleving waren vrijwel nihil. Gelukkig werden de hondjes op tijd gevonden en was hiermee hun leven gered. Goofy werd in het asiel opgevangen waar hij nog steeds verblijft. Hij is inmiddels uitgegroeid tot een prachtige heer die geduldig zijn dagen slijt in het asiel. Wij zijn op zoek naar lieve baasjes voor Goofy die hem een mooi leven kunnen bieden.
Goofy is geboren omstreeks januari 2016

Het karakter van Goofy:

Goofy heeft nog niet veel gezien van de wereld. Eigenlijk kent hij alleen het asiel en het handjevol dierenbeschermers dat hem en de andere honden verzorgt. Goofy is afwachtend naar nieuwe mensen toe. Hij bekijkt alles graag op een afstandje en wanneer er vreemde mensen in het asiel komen wacht hij rustig af. Toen er laatst kinderen langskwamen in het asiel was Goofy opeens nieuwsgierig. Hij zag zijn zusje met de kinderen spelen en ging naar ze toe om mee te doen. Goofy heeft een zachte uitstraling en is vriendelijk van karakter. Hij is aanhankelijk en dankbaar voor knuffels en aandacht en kan het goed vinden met mens en dier. 

Opmerking:

voor meer informatie over de opvang in Monemvasia zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/monemvasia


   

Tekst