Goofy (geadopteerd)


Geslacht: Reu
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 1 jaar
Schofthoogte: 55-60 cm
Gecastreerd: Ja
Land van Herkomst: Monemvasia, Griekenland
Huidige verblijfplaats: Spijkenisse
Vergoeding: 310 euro
   
Contact opnemen  

Het verhaal van Goofy:

In het Zuiden van Griekenland, in de regio Monemvasia leven veel zwerfhonden op straat. Vaak worden ze vergiftigd of op een andere manier gedood. Twee dierenbeschermsters trekken zich het leed van deze honden aan en redden de dieren daar waar mogelijk van de straat. 
Goofy is als pupje gevonden in een verlaten, woestijnachtig en droog gebied. Hij was samen met zijn zusje Orora en nog een broertje. De kansen op overleving waren vrijwel nihil. Gelukkig werden de hondjes op tijd gevonden en was hiermee hun leven gered. Goofy werd in het asiel opgevangen waar hij tot voor kort geduldig zijn dagen sleet. Goofy is inmiddels uitgegroeid tot een prachtige heer. Op 22 februari is Goofy aangekomen in Nederland. Hij wordt opgevangen in een gastgezin waar kinderen en meerdere honden aanwezig zijn.
Goofy is geboren omstreeks januari 2016

Het karakter van Goofy:

Goofy is een zeer lieve en bescheiden hond waar geen greintje kwaad in zit. Met zijn prachtige ogen waar de zachtheid vanuit straalt, maar helaas ook de onzekerheid, pakt hij je helemaal in. Goofy heeft nog niet veel gezien van de wereld. Eigenlijk kent hij alleen het Griekse asiel en het handjevol dierenbeschermers dat hem en de andere honden verzorgde. De overgang van dit asiel naar een huiselijke omgeving was groot voor hem. In het gastgezin leert Goofy het leven als huishond stapje voor stapje. Hij heeft hierbij veel steun aan de andere aanwezige honden. Graag ligt hij in een hoekje en bekijkt dan alles van een afstand. Goofy is vriendelijk voor iedereen, ook met de kinderen in huis kan hij het goed vinden. We zijn op zoek naar geduldige mensen die Goofy de tijd gunnen om te wennen, die rustig en bedachtzaam met hem omgaan en hem het zelfvertrouwen geven dat hij verdient.
 
Opmerking:

voor meer informatie over de opvang in Monemvasia zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/monemvasia


                               
Tekst