Bella (geadopteerd)


Geslacht:  Teef
Ras/Type:  Duitse Staande Korthaar
Leeftijd:  1 jaar
Schofthoogte:  60-65 cm
Gesteriliseerd:  Ja
Land van Herkomst:  Monemvasia, Griekenland
Huidige verblijfplaats:  Monemvasia, Griekenland
Vergoeding:  310 euro
   
Contact opnemen  

Het verhaal van Bella:

In het Zuiden van Griekenland bevinden zich veel zwerfhonden. Ze worden veelal gedumpt en aan hun lot overgelaten. Op een dag kwam Bella aangelopen bij het huis van Suzan (dierenbeschermster en contactpersoon van stichting Wereldhonden). Het was eind december 2017. Waarschijnlijk heeft Bella langere tijd op straat gezworven want ze was erg mager en hongerig. Suzan voerde de lieve hond dagelijks en Bella bleef bij haar huis rondscharrelen, dankbaar voor het eten dat ze kreeg. Het leven op straat is gevaarlijk voor een hond en Suzan besloot na enkele weken om Bella in haar huis en tuin op te nemen, voordat ze aangereden of vergiftigd zou worden. Sindsdien verblijft Bella op het terrein van Suzan en soms ook hierbuiten. Ze speelt er met de andere honden en heeft een fijne tijd. Natuurlijk zouden eigen baasjes het allermooiste zijn voor Bella en we hopen dan ook dat Bella binnenkort naar Nederland mag komen waar een liefdevol thuis op haar wacht.
Bella is ongeveer anderhalf jaar oud.

Het karakter van Bella:

Volgens de dierenarts in Griekenland is Bella geen kruising maar een echte rashond. Van het type Duitse Staande (korthaar). Deze honden zijn gevoelig, zachtaardig, sociaal, intelligent en zeer aanhankelijk. Ze zijn actief en houden van lange wandelingen. Dit type hond wordt vaak gebruikt voor de jacht en is ook bij uitstek geschikt als huishond. Van jachtinstinct echter is bij Bella nauwelijks sprake. Zo laat ze ook de katten op het terrein met rust. We vermoeden dan ook dat Bella gedumpt is door jagers die niets aan haar hadden en daarom van haar af wilden.

Opmerking:

voor meer informatie over de opvang in Monemvasia zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/monemvasia

                      


Tekst