Mona

Al vele jaren geeft een goede vriendin van mij een veilig onderkomen
aan zwerf honden.Iedere hond met een eigen, niet al te rooskleurig,
verhaal. Het is zo mooi om te zien hoe deze beestjes opbloeien.
Hoe ze in staat zijn de ellende te “vergeten” en dat je ze met wat
geduld en heel veel liefde nog een hele fijne tijd kan geven!
Hier door geïnspireerd ben ik mij gaan verdiepen in verschillende
organisaties die dit goede werk verrichten. En ben zo bij de
stichting wereldhonden uitgekomen!


Klik hier voor het hele verhaal...


Vanaf het eerste contact voelde het goed.
En ben ik voorzichtig aan eens naar de honden gaan kijken die op de site van de stichting stonden. Allemaal plaatjes die je een nieuwe start meer dan gunt!! En ineens was daar MONA! als of het zo moest zijn, zij hoorde bij ons;-)
Vanaf dat moment ging het snel. Na een persoonlijk gesprek met alle ins & outs hebben wij besloten om er voor te gaan, doodeng!!! Want waar begin je aan...het is niet niks. Gelukkig vonden ook de mensen van de stichting dat Mona bij ons en onze situatie
( 2 katten & een klein bescheiden hondje) paste. Het zou nog wel even duren voordat we Mona ook daadwerkelijk in onze armen konden sluiten,ivm de vlucht naar Nederland. Tot dat er vroeg in de ochtend ,op 20-12-2017, ineens hèt bericht kwam dat er een plaatsje in het vliegtuig was voor onze Mona en ze dus die dag naar Nederland kwam!! En maand eerder dan verwacht.
Met het hele gezin zijn we naar Schiphol gereden vol spanning!!!! Dat moment , op Schiphol , dat wij onze Mona voor het aller eerst in de armen konden sluiten was zo bijzonder,zo hart verwarmend en zo speciaal! Na nog wat te zijn toegelicht en met een volle doos met brokjes zijn we weer richting huis vertrokken. En vanaf het aller eerste moment zijn Pom en( vanaf nu) Knofje
Dikke maatjes. Knap hoe Knofje zich heeft aangepast na zo’n indrukwekkende reis. Ik zou willen dat ze kon praten, wat heeft ze mee gemaakt?? Ook niets dan lof over de nazorg. In het beging heeft Knofje nogal last gehad van haar darmen, en op alle mogelijke manieren is er mee gedacht voor een oplossing. En het is goed gekomen!! Niks aan de hand :-)

Het zijn stuk voor stuk bijzondere honden die het , na alle liefde en inzet van de mensen die betrokken zijn bij deze stichting, zó verdienen om een veilig plekje te vinden!!
Ja het is me-ga spannend , en wij kunnen helaas niet alle honden in huis nemen. maar wat zijn wij blij dat we 1 hond uit een nare situatie hebben kunnen halen.
Wij zouden het zo weer doen!

Liefs,
Kenneth & Gabriële