Bery en Zippo

 
In november 2016 kwamen ze samen naar Nederland
op zoek naar een mooie toekomst: Bery en Zippo.
Twee zwerfhondjes uit Roemenië die daar
samen in de opvang zaten. 


Klik hier voor het hele verhaal...


Ze trokken altijd met elkaar op en waren echt twee vriendjes. Samen werden ze in Nederland geplaatst bij Huub, die samen met zijn dochter de hondjes liefdevol verzorgde.

     
                                                                                    Zippo en Bery voor het raam in het pleeggezin

Als eerste werd Zippo geadopteerd: hij verhuisde naar Tilburg. Enkele dagen later vond ook Bery zijn plekje bij een gezin in Rijen. Maar het afscheid was niet definitief…

Puppycursus, maart 2017. Zippo stapt met zijn baasje het terrein in Dongen op waar de puppy-cursus plaatsvindt, en wie ziet hij daar? Zijn vriendinnetje Bery! De twee herkennen elkaar meteen en zijn super-enthousiast elkaar weer te zien. Samen hebben ze zoveel meegemaakt en nu gaan ze samen naar de puppy-school. De verwachting was dat ze elkaar nooit meer zouden zien omdat de baasjes niet van elkaar wisten door wie de hondjes geadopteerd werden. En hoe groot is de kans dat, uit alle hondenscholen in de omgeving, beide baasjes voor dezelfde hondenschool in Dongen kiezen?

Aan het trainen...


Wekelijks zien Bery en Zippo elkaar nu tijdens de training. En wat doen ze goed hun best op school! Zippo is de oudste, maar nog steeds de drukste van de twee. Tijdens de pauzemomentjes stoeien de twee erop los en wanen zich weer even samen in Roemenië. De twee vrienden zijn herenigd!

 

Met dank aan het goede werk van Stichting Wereldhonden!


Update:Beide honden zijn op zaterdag 8 julie geslaagd voor hun examen.
Met het maximaal aantal te behalen punten (61).
Heel knap hoor!
Gefeliciteerd Bery en Zipo en natuurlijk de baasjes!