Het verhaal van Carmen:

Een dierenbeschermster in het Zuiden van Griekenland trekt zich het lot van de zwerfhonden in haar omgeving aan. Op een dag trof zij Carmen, samen met nog twee kleinere hondjes, op straat aan. De honden zwierven rond op zoek naar eten. Gelukkig werden ze opgemerkt door de dierenbeschermster en daarmee was hun toekomst veilig gesteld. Carmen en haar maatjes werden van de straat gered en meegenomen naar het asiel waar zij enige tijd doorgebracht heeft. Carmen kreeg haar bloedtesten, vaccinaties en ze werd gesteriliseerd. Op 27 oktober is Carmen naar Nederland gekomen waar ze liefdevol opgevangen wordt in een gastgezin waar katten en andere honden aanwezig zijn. 
Carmen is geboren omstreeks april 2017

Het karakter van Carmen:

Carmen is een lieve aanhankelijke, energieke, karaktervolle en intelligente hond. Ze is nog maar kort in Nederland en zal natuurlijk nog het één en ander moeten leren. Sommige situaties vindt ze spannend. Ze gaat dan liggen en wil niet verder (bijv bij bruggen). Overigens wordt er in het gastgezin druk met haar geoefend en maakt zij snel vorderingen. Carmen kan goed vinden met andere honden maar heeft zeker haar voorkeuren. Van opdringerige honden moet ze niets hebben. Carmen luistert goed en loopt netjes mee aan de riem. De 2 katten in huis laat ze met rust. Carmen kan een paar uurtjes alleen thuis blijven en vindt autorijden prima. We zoeken een baasje die graag met haar gaat wandelen en haar helpt bij het opbouwen van haar zelfvertrouwen. Deze fantastische hond zal dan zeker je liefste maatje worden! Carmen kan nog wel eens haar botje beschermen daarom plaatsen we haar liever niet bij kleine kinderen.


Opmerking:

voor meer informatie over de opvang in Monemvasia zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/monemvasia