Het verhaal van Alex:

Hier het trieste verhaal van Alex.
Zo’n twee jaar geleden werd Alex zwervend op straat gevonden, zijn leeftijd werd toen geschat op 1 jaar. Waarschijnlijk is hij vanwege zijn zachtaardige karakter afgekeurd als jachthond en aan zijn lot overgelaten, zoals helaas zo vaak gebeurt in deze streek. Alex werd van de straat gehaald en opgenomen bij een dame die meerdere honden opvangt in haar tuin. Helaas is deze tuin niet omheind en Alex werd aan de ketting gelegd waar hij tot op de dag van vandaag verblijft. Voor een actieve slimme hond als Alex is een dergelijk leven een ware kwelling en wij vinden het hoog tijd dat Alex een kans verdient op een mooi leven waar hij aandacht en liefde krijgt en waar dagelijkse wandelingen met hem op het programma staan. Speciaal voor bijgaand filmpje mocht Alex onlangs een paar uur van de ketting en nam Suzan (contactpersoon in Monemvasia) hem mee voor een wandeling en fotoshoot. Het was ontroerend om te zien hoe Alex genoot van zijn uitstapje en onder de indruk was van ‘het leven’ dat al twee jaar aan hem voorbij gaat. Met pijn in het hart heeft Suzan hem na afloop weer aan de ketting vastgemaakt.
Nog even geduld voor Alex want binnenkort zal hij voorgoed verlost worden van deze gehate ketting en zal hij op transport naar Nederland gezet worden. Mochten er tegen die tijd nog geen geschikte baasjes voor hem gevonden zijn zal hij liefdevol in een gastgezin worden opgenomen.
Alex is geboren omstreeks 2015

Het karakter van Alex:

Alex is een bijzonder zachtaardige en sociale hond. Hij is dol op mensen en kan het goed vinden met andere honden. In de tuin waar hij verblijft zijn 20 katten aanwezig dus hij is bekend met deze dieren. Alex zal nog wel het één en ander moeten leren want is het leven binnenshuis niet gewend. Onze ervaring is echter dat honden met een dergelijk verleden zich snel aanpassen aan hun nieuwe leefomgeving. Buiten loopt hij al netjes mee aan de riem. Alex heeft zonder meer de kenmerken van de Hellinikos ichnilatis, een van oudsher Griekse jachthond. Dit type hond is vriendelijk, opgewekt, intelligent, aanhankelijk, energiek, en dol op lekker snuffelen tijdens lange wandelingen.