Het verhaal van Carlos:

In de Zuidelijke regio Calabrië in de voet van Italië bevinden zich veel zwerfhonden. Een klein groepje dierenbeschermers is hier dagelijks actief om de dieren in nood te helpen. Onder hen is Anna, een vrouw die meerdere zwerfhonden opvangt in en om haar huis. De honden worden hier goed verzorgd en krijgen alle (medische) zorg die ze nodig hebben. Anna kan rekenen op de steun van een Engels echtpaar dat regelmatig hun vakanties doorbrengt in dit gebied. Onlangs heeft dit echtpaar contact opgenomen met stichting Wereldhonden.  Met het verzoek of er voor enkele van Anna’s honden baasjes gevonden konden worden. De twee uitverkorenen zijn Carlos en Charlotte. Zij komen uit een nestje van 5 pups. Op een regenachtige dag zijn de hondjes gevonden in een afgelegen gebied nabij Vibo Valentia. De pups bevonden zich dichtbij een ravijn en door de zware regenval was de kans op verdrinking in de ravijn zeer groot. Gelukkig is het nestje op tijd gevonden en ondergebracht bij Anna waar ze sindsdien tussen de andere honden verblijven.  Carlos en Charlotte waren zo klein dat ze met de fles gevoerd moesten worden. Inmiddels zijn de hondjes alweer een maand of 7 à 8 en is de tijd gekomen dat ze een eigen thuis krijgen met eigen baasjes die voor ze zorgen en van ze houden. Op 30 oktober is Carlos in Nederland aangekomen. Hij wordt opgevangen in een gastgezin waar kinderen, meerdere honden en katten aanwezig zijn.
Carlos is geboren omstreeks maart 2018

Het karakter van Carlos:

Carlos is een uiterst liefdevolle hond. Deze Italiaanse charmeur houdt enorm van knuffelen en is sociaal en vriendelijk. Hij houdt van mensen en is op de baas gericht. Carlos heeft nog niet veel van de wereld gezien. Alles is nieuw voor hem en in het gastgezin leert Carlos dagelijks nieuwe dingen over het leven als huishond. Hij past zich opvallend snel aan en is leergierig en slim. Carlos is afwachtend van aard. Eenmaal op zijn gemak is hij vrolijk, speels en gezellig in huis. Ook in de omgang met andere honden is Carlos speels. Met de katten in het gastgezin kan Carlos het goed vinden. Carlos is een gevoelige hond die nog kan schrikken van onverwachte bewegingen. We plaatsen hem daarom liever niet bij kinderen onder de 8 jaar. In het gastgezin zijn twee andere honden aanwezig waar Carlos veel plezier mee heeft en die hem zelfvertrouwen geven. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar een thuis waar al een hond aanwezig is.
Gevoelige Carlos heeft een zachte liefdevolle begeleiding nodig. Hij hecht zich enorm aan de mensen om zich heen en een trouwer maatje zal een baas dan ook niet snel vinden.