Het verhaal van Spithos:

Spithos en Spiridoula (ook op deze site) woonden, samen met nog 3 hondjes,  bij een oudere dame in Corfu Stad. Ze was echter niet in staat om voor de hondjes te zorgen, waarna vele klachten volgden. Uiteindelijk kwam de Officier van Justitie er aan te pas, die een bevel heeft uitgevaardigd om de hondjes daar weg te halen.  Eén van de honden, die vermoed wordt de moeder van het stel te zijn, vond al snel een gouden mandje in Duitsland.  De overige vier werden in eerste instantie 
ondergebracht op verschillende adressen, maar inmiddels zijn ze even herenigd, nu ze bij onze contactpersoon in de opvang terecht zijn gekomen. Op 6 augustus is Spithos naar Nederland gekomen. Hij wordt, samen met Spiridoula, opgevangen in een gastgezin in Apeldoorn.
Spithos is 5 jaar oud, ongeveer 25 cm hoog en weegt zo'n 7 kilo.

Het karakter van Spithos:

Spithos is een heel leuk, lief en makkelijk hondje. Hij is erg aanhankelijk en kan het goed vinden met andere honden. Vanaf het begin werd hij direct geaccepteerd door de andere honden. Spiridoula is zijn grootste vriendin. Ideaal zou zijn als het tweetal samen geplaatst wordt: een heerlijk stel, dat elkaar gezelschap houdt. Spithos is dol op aandacht en ligt heel graag bij je op schoot. Zijn vacht vraagt wel om enige verzorging, iets wat hij goed toelaat!

Opmerking:

voor meer informatie over de opvang op Corfu zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/corfu