Het verhaal van Marcos:

In een dorpje vlakbij de stad Monomvasia in Zuid-Griekenland werden Marcos en zijn broer Yannis gevonden. De honden waren ernstig vermagerd en op zoek naar eten. Een in het dorp woonachtige dierenbeschermster kon het niet langer aanzien en ontfermde zich over Marco en zijn broer. Ze nam de broers mee naar haar huis maar omdat haar tuin niet omheind is werd besloten de honden aan de ketting te leggen. Dit voor hun eigen veiligheid. Voor broer Yannis zijn inmidels al baasjes in Nederland gevonden. Voor Marcos zijn we nog op zoek. We hopen dat hij zijn broer snel mag volgen en eindelijk van de ketting bevrijd zal worden.
Markos is geboren omstreeks 2016

Het karakter van Marcos:

Marcos is een lieve mooie vrolijke, actieve en sociale hond. Hij heeft hetzelfde karakter als zijn broer en zal ook niet lang nodig hebben om aan zijn nieuwe leven in Nederland te wennen. Marcos zou het heerlijk vinden om een huis met een tuin te hebben waar hij vrij kan rondrennen of een baasje die van wandelen houdt en er lekker met hem op uit trekt.
Marcos kan het goed vinden met met andere honden en ook met katten heeft hij geen probeem.
Marcos is een prachtige middelgrote hond (formaat Friese stabij), binnenkort verschijnen meer foto's van hem op deze site.

Opmerking:

voor meer informatie over de opvang in Monemvasia zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/monemvasia

  

Tekst