Het verhaal van Gitta:

Helaas worden niet alleen honden in het buitenland aan hun lot overgelaten. Ook in Nederland is het leven van een ongewenste hond voor sommige mensen niet veel waard. Hieronder het verhaal van Gitta, een prachtige raszuivere Nederlandse bouvier.

Gitta heeft een groot deel van haar leven gewerkt als waakhond op een manege in Nederland. Overdag leefde zij in een kennel aan het huis en ’s nachts bewaakte zij de stallen. Afgelopen mei is de manege verkocht en is Gitta haar ‘baantje’ als waakhond en ook haar huis kwijtgeraakt. De nieuwe eigenaar wilde haar laten inslapen maar gelukkig werd zij gered door een regelmatige bezoekster van deze manege. Zij ontfermde zich over Gitta en nam haar mee naar huis. Gitta wordt nu tijdelijk opgevangen bij een gezin met twee jonge kinderen van 4 en 7 jaar oud. Helaas kan zij hier niet permanent blijven. Gitta is niet geschikt om bij jonge kinderen te wonen, het is te druk voor haar. Gita verdient een fijne, rustige plek waar zij nog heerlijk kan genieten van hopelijk nog vele mooie jaren. Gitta is niet gewend om in een huis te wonen, maar de afgelopen maanden heeft zij kunnen wennen aan het binnen zijn en zij vindt het heerlijk. Wij denken daarom dat Gitta ook heel goed binnen in een huis kan wonen, waar zij een rustige plek heeft (bijvoorbeeld een bijkeuken) waar haar mand kan staan.
Gitta is geboren op 18-06-2010

Het karakter van Gitta:

Gitta is een hele zachtaardige, loyale en gehoorzame hond. Zij houdt enorm van knuffelen en komt het liefst op schoot zitten als dat zou kunnen. Gitta luistert goed en kan het goed vinden met andere honden. Als zij los loopt blijft zij in de buurt en loopt niet weg. Gitta is helemaal zindelijk, hoewel zij altijd buiten heeft gewoond. Gitta is ook een echte waakhond. Zij bewaakt haar territorium als geen ander. Vreemden of andere honden wil zij er niet hebben. Zodra er zich vreemden op het erf melden laat zij zich horen. Omdat Gitta de eerste twee jaar van haar leven in een kennel heeft gewoond met haar zusje, is zij niet optimaal gesocialiseerd. Zij houdt daarom niet van drukte en kan wat angstig zijn. Vooral drukke en plotselinge bewegingen vindt Gitta eng. Gitta is een hele bescheiden hond en heeft weinig behoeften, behalve dat zij van rust houdt. Voor Gita is het belangrijk dat zij een baas vindt die een woonsituatie heeft waar het rustig is en waar geen jonge kinderen zijn. Haar nieuwe baas moet ervaring hebben met honden en rustig maar consequent met haar omgaan. Zodra Gita iemand kent gaat ze voor die persoon door het vuur. Gita is een fantastische hond, met een hart van goud op zoek naar een rustige baas die haar de liefde kan geven die zij verdient op een rustige plek waar zij zichzelf kan zijn zonder al te veel drukte om haar heen. Gitta is een prachtige bouvier met een mooie vacht die recentelijk getrimd is. De bijgaande foto’s zijn van vòòr en na de trimbeurt.

       Tekst