Het verhaal van Mopsos:

Mopsos is samen met Koufi, dat erg op hem lijkt, aangetroffen op een verlaten stuk land door een stel hondenliefhebbers. Omdat dit een heel rare plek was voor twee hondjes hebben ze het tweetal vervoerd naar een dierenarts, die achter zijn praktijk een kleine tuin heeft. Daar kon het stel bijkomen van hun avontuur. Een Griekse dame zorgde ondertussen voor de hondjes, tot op een dag kennelijk de deur open stond en het tweetal was verdwenen. Vervolgens is een zoekactie op touw gezet, waarna ze gelukkig weer werden gevonden. De conclusie was echter wel dat deze plek niet veilig was voor ze, waarna onze contactpersoon is gevraagd om een gouden mandje te zoeken. Op 18 juni is Mopsos naar Nederland gekomen. Hij wordt opgevangen in een gastgezin waar katten en een andere hond aanwezig zijn.
Mopsos is ruim een jaar oud, zo'n 34 cm hoog en weegt ongeveer 8 kilo. Mopsos is overigens gek op zijn (dove) vriendinnetje Koufi (ook op deze site). Het zou fantastisch zijn als ze samen hun gouden mandje kunnen vinden! 

Het karakter van Mopsos:

Mopsos is een hele vriendelijke en vrolijke meneer. Hij vindt alles gezellig en kan het prima vinden met andere honden. Gewoon een leuk en makkelijk hondje!

Opmerking:

voor meer informatie over de opvang op Corfu zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/corfu