Het verhaal van Vounia:

Vounia werd samen met nog drie pups gevonden bij hun moeder, die waarschijnlijk was aangereden en hierbij was overleden. Ze werden door een Griek aangetroffen bij een grote container met afval, waarmee ze zich  in leven hebben gehouden. De pups waren nog klein, maar konden wel al lopen. Hun vinder kende een dierenbeschermster op Corfu en vroeg of hij het viertal bij haar mocht brengen. En ook al is haar opvang overvol: ze kon natuurlijk geen nee zeggen tegen vier pups, die anders geen schijn van kans hebben. De hondjes werden liefdevol opgevangen tot ze op 29 april naar Nederland zijn gekomen. Vounia wordt, samen met haar zusje Vouny, opgevangen in een gastgezin in Oostvoorne. Na enige tijd ontdekte het opvangbazinnetje dat Vounia niet reageerde op geluiden. Zij vermoedde doofheid en ging met haar naar de dierenarts. Op 28 mei is bij Vounia een BAER test uitgevoerd, de conclusie luidde: 'geen overtuigende gehoor-registratie in beide oren'. De dierenarts kwalificeerde Vounia als slecht horend. Wat een pech voor dit lieve hondje! Er is aan Vounia echter niets te merken, zij is gewoon een vrolijke en speelse pup. Haar nieuwe baasjes zullen er wel rekening mee moeten houden dat Vounia wat extra begeleiding nodig heeft. Onze voorkeur gaat uit naar een thuis waar al een andere hond aanwezig is waar Vounia steun aan zal hebben. Vounia wordt samen met Lisa (ook op deze site) opgevangen in een gastgezin in Oostvoorne. Op het laatste filmpje bij Lisa is ook Vounia te zien.
Vounia is geboren rond december 2017 en zal naar verwachting niet groter worden dan 40 cm. Haar verwachte gewicht ligt tussen de 7 en 10 kilo. 

Het karakter van Vounia:

Vounia, ook wel Spot genoemd, is een heerlijk pupje! Ze houdt van spelen, aandacht en heeft het prima naar haar zin in de opvang. Met de andere honden in het gastgezin kan ze goed overweg. Qua uiterlijk heeft zij veel weg van een jack russel terriër maar qua innerlijk is hier weinig van te merken. Vounia is veel rustiger en door haar doofheid reageert ze minder op dingen in haar omgeving zoals de stofzuiger bijvoorbeeld. En slaapt ze lekker door geluiden heen. Vounia is een echte knuffelkous. Ze vindt het heerlijk om bij je te komen liggen en geaaid te worden. Van lekker wandelen buiten wordt Vounia helemaal blij. Ze is dan het liefst bij een andere hond of een roedel honden waar ze zich veilig bij voelt en die ze kan volgen en nadoen. Vounia is een heel sociaal hondje die het goed met andere honden kan vinden. Ze is helemaal zindelijk in het gastgezin en kan al goed alleen thuis zijn.

Opmerking:

voor meer informatie over de opvang op Corfu zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/corfu