Het verhaal van Brookly:

Brookly heeft een lange geschiedenis als Griekse zwerfhond. De eerste zeven jaar van zijn leven zwierf hij door de straten van Athene, in de buurt Ano Ilisia. Hier was Brookly een populaire verschijning. Veel mensen kenden hem en voerden hem dagelijks lekkere hapjes. Brookly was een trouwe klant bij de fastfood restaurants en de kiosks waar hij leefde van hamburgers en croissants. Overdag zwierf hij rond op straat en ’s nachts had hij een vaste slaapplek op een parkeerterrein. Één van zijn favoriete hangplekken was de campus van de universiteit. Hier was geen druk verkeer en genoot hij van de aandacht van de studenten. Hij werd geknuffeld en gevoerd en mocht soms zelfs mee naar binnen om een college bij te wonen (zie één van bijgaande foto's), dit tot groot vermaak van de studenten. Tot er op een dag een nieuwe directeur aangesteld werd die de aanwezigheid van Brookly niet op prijs stelde. Brookly was niet langer welkom en er werd zelfs gedreigd met vergiftiging. Vrijwilligers van het Zografou Stray Animal Shelter in Athene ontfermden zich over Brookly. Hij werd in het asiel opgenomen waar hij ruim vier jaar zijn dagen sleet in een hok, wachtend op een baasje die hem mee zou nemen. Brookly was diep ongelukkig in het asiel. Helaas is de kans op adoptie in Griekenland vrijwel nihil. Daarom wordt er nu in Nederland een baasje voor hem gezocht. Brookly is sterk en gezond en van plan nog een poosje mee te gaan. Wie wil Brookly nog een paar mooie jaren schenken. We gunnen hem dit zo.
Op 13 mei is Brookly in Nederland aangekomen. Hij wordt opgevangen door een gastgezin waar al een andere hond aanwezig is.
Brookly is 11 jaar oud en met zijn 35 kilo te zwaar. De arme hond had vrijwel geen beweging in het asiel. Hier wordt in het gastgezin aan gewerkt. Brookly wordt 6 keer per dag uitgelaten en is op een streng dieet.

Het karakter van Brookly:

Iedereen houdt van Brookly! Hij is een sociale, vrolijke, vriendelijke en aanhankelijke ‘grote pup’. Hij is dol op mensen, andere honden, aandacht en….lekker eten. Voor iets lekkers doet hij alles. Dat hij zijn routine tijdens zijn zwervend bestaan nog niet helemaal vergeten is blijkt uit het feit, dat hij nog steeds graag binnenwandelt bij de eettentjes die hij op zijn wandeling tegenkomt. En hoewel hij niet meer hoeft te bedelen om eten krijgt hij het wel voor elkaar dat hij wordt geknuffeld.
Brookly gaat graag mee voor een (korte) wandeling. Brookly kan goed een paar uur alleen thuis zijn, hij gaat dan tevreden in zijn mandje slapen. Ach, eigenlijk heeft Brookly niet veel nodig; een lekkere mand, aandacht en nu en dan een wandeling. Brookly is een heerlijke hond die veel liefde te geven heeft. Brookly is weliswaar 11 jaar oud maar nog jong van geest. Door zijn 'big smile' en staart in de propeller stand weet hij vaak een glimlach op het gezicht van mensen te toveren. Brookly heeft een sterke 'will to please'. Hij kent het commando 'zit' en kan al een poot geven. Brookly gaat graag mee wandelen. Als hij de riem ziet wordt hij heel enthousiast en wekt de indruk dat hij zin heeft om een eind te wandelen. Is hij echter buiten loopt hij langzaam en kan hij (nog) niet ver i.v.m. zijn overgewicht. Brookly is op dieet en is al wat kilootjes kwijt en hij wordt steeds levendiger en speelser. In het gastgezin worden er balspelletjes met hem gedaan en Brookly is er dol op. Vanwege zijn overgewicht slentert hij nogal met zijn voorpoten waardoor zijn middelste twee nagels afslijten. Het gastgezin heeft schoentjes voor hem aangeschaft die hij buiten tijdens de wandelingen aan heeft. Als Brookly ergens voor de eerste keer op bezoek is, gaat hij rustig liggen en is hij heel relaxed. Het alleen zijn wordt ook intensief getraind door het gastgezin en dat gaat ook veel beter nu, hij kan een uurtje of twee alleen zijn en met verdere training komt dat ook goed. Brookly heeft geen problemen met de lift en buiten is hij niet bang voor druk verkeer. Brookly kan goed een paar uurtjes alleen zijn maar hij is graag bij zijn baasjes en van lange dagen alleen thuis wordt Brookly ongelukkig. Brookly is een paar keer meegenomen naar de camping en hij vond het heerlijk. Hij reageerde niet echt op de zwerfkatten die daar rond liepen en na even trainen reageerde hij ook niet op het groepje eenden dat bij caravan rondscharrelde (zie bijgaand filmpje). Werkelijk alles kun je met hem doen, borstelen, in de oren en bek kijken en zijn nagels knippen. Brookly vindt het allemaal prima. Brookly is een hond die zich goed kan aanpassen aan een nieuwe situatie, dat heeft hij inmiddels wel bewezen. De overgang van een Grieks asiel naar een gastgezin in Nederland en een reis van 2,5 dag in een vrachtwagen heeft hij goed doorstaan. Brookly geniet van zijn nieuwe leventje en is erg dankbaar voor alles wat je voor hem doet. Brookly is heel aanhankelijk en gek op knuffels. Hij volgt zijn opvangmama als een blonde schaduw door het appartement. Hij heeft in Den Bosch inmiddels veel vrienden gemaakt. Hij valt natuurlijk op met zijn stoere schoentjes, maar ook zijn big smile en zwiepende staart zorgen voor een glimlach op het gezicht van mensen die hij tegenkomt. Brookly is gewoon een hele lieve, bijzondere hond die na zoveel jaren eindelijk een eigen gouden mandje verdient.