Het verhaal van Peta:

Op een drukke weg bij Corfu Stad reed een auto, waarbij iemand al rijdende een portier opende en Peta uit de auto zette midden op de weg. Een Griekse zag tot haar grote verbazing dit gebeuren en ontfermde zich over het hondje. Daarna heeft ze Peta direct naar de dierenarts gebracht om te laten controleren of het hondje hier niets aan over had gehouden. Gelukkig bleek Peta niet gewond te zijn geraakt en werd via de dierenarts de hulp van onze contactpersoon ingeschakeld om haar op te nemen in haar opvang. Peta is ruim twee jaar oud, 30 cm hoog en weegt ongeveer 6 kilo. Peta wordt opgevangen in een gastgezin, te midden van andere honden en een kat.

Het karakter van Peta:

Peta is een lief hondje, dat het beste tot haar recht komt in een rustige omgeving, huishouden. Peta heeft soms de bijzondere gewoonte om rondjes om haar as te draaien. Het is niet duidelijk waar dit vandaan komt, maar vermoedelijk heeft zij lange tijd in een te kleine omgeving door moeten brengen (krap balkonnetje, bench) en heeft ze hierdoor geen natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Met rust, regelmaat, voldoende afleiding en beweging is dit echter goed af te leren.
Het is dan ook een hondje dat even tijd nodig heeft om te wennen en gebaat is bij rust en regelmaat. Kent ze je, dan vindt ze het heerlijk om lekker bij je te liggen en is dan gek op aandacht. Daarnaast is ze energiek: ze is dol op het maken van (flinke) wandelingen en houdt van lekker rennen. Peta vindt spelen met andere honden helemaal het einde! Ook hersenwerkjes en zoekspelletjes vindt ze geweldig om te doen. Peta kan al goed loslopen op veilige plekken en houdt haar opvangbaasje goed in de gaten.