Het verhaal van Zara:

Een in Roemenië wonende dierenbeschermster en haar echtgenoot trekken zich het lot van de zwerfhonden in hun omgeving aan. Op 6 december jl. troffen zij een doos aan voor de ingang van hun zwerfhondenopvang even buiten de stad Craiova. In deze doos zaten 5 piepkleine zwarte bolletjes. Het waren pupjes van amper een dag oud. Alhoewel het echtpaar zich ervan bewust was dat het een hele klus zou worden besloten ze toch de hulpeloze kleintjes te helpen. Met als achterliggende gedachte dat iedere hond die op hun weg komt een kans verdient. Vol goede moed bekommerden ze zich om het vijftal dat dagelijks meerdere flesvoedingen nodig had. Het geluk wilde dat er in de opvang een volwassen teef aanwezig was die zich over de pupjes ontfermde. Alles verliep naar tevredenheid en de hondjes kregen keurig op tijd hun vaccinaties. Het bleken sterke pups die voorspoedig opgroeiden. Ze ontvingen de prachtige namen Randy, Cleo, Tina, Cony en Zara. Eind maart zijn Zara en haar broertje en zusjes klaar voor hun grote reis naar Nederland. Hopelijk zijn er tegen die tijd lieve baasjes voor ze gevonden en kan hun nieuwe leven beginnen.
Zara is geboren op 5 december 2017 en zal naar verwachting uitgroeien tot een middelgrote hond.

Het karakter van Zara:

Zara is lief, speels, vriendelijk en sociaal. Ze is aanhankelijk en dol op mensen wat niet vreemd is aangezien ze met de fles groot gebracht is. Eigenlijk is aan niets te merken dat ze zo’n slechte start in haar leventje gehad heeft. Natuurlijk moet Zara nog veel leren als ze eenmaal bij haar nieuwe baasjes is. Een puppycursus is dan ook zeker aan te raden. Zara heeft een mooie driekleurige fluffige vacht en is een prachtig hondje om te zien.

Opmerkingen:

- De zusjes Tina en Cleo komen binnenkort op deze site.
- Voor meer informatie over de opvang in Craiova zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/roemenie                Tekst