Het verhaal van Valentina:

In het Zuiden van Griekenland, in de regio Monemvasia leven veel zwerfhonden op straat. Ze worden hier vaak achtergelaten en moeten zien te overleven wat niet eenvoudig is. Vergiftigingen en aanrijdingen zijn hier aan de orde van de dag. Zo’n twee maanden geleden werd Valentina op straat aangetroffen. In een gebied buiten de stad Monemvasia. Valentina zwierf hier rond en niemand weet hoe ze hier terecht is gekomen of hoe lang ze daar gelopen heeft. Een toevallig voorbij komende dierenbeschermster kreeg medelijden met deze mooie vriendelijke hond. Ze nam Valentina mee en sindsdien wordt zij liefdevol opgevangen. Valentina werd door een dierenarts nagekeken en haar bloed werd op verschillende ziektes getest. Valentina kreeg haar benodigde vaccinaties en werd meteen gesteriliseerd. De dierenarts schat haar rond de vier jaar oud. Met nog vele jaren te gaan gunnen we haar een mooi leven bij baasjes waar ze dit keer voor altijd mag blijven.

Het karakter van Valentina:

Valentina is een sociale, vrolijke en actieve hond. Ze is dol op spelen en wandelen. Ze houdt van alle mensen en is zeer aanhankelijk. Qua uiterlijk heeft ze iets weg van een cocker spaniel. Dit ras staat bekend om zijn zachtaardigheid, levenslustigheid, uitbundigheid, intelligentie en gevoeligheid.
Herkenbare eigenschappen wat Valentina betreft. Van enig jachtinstinct lijkt overigens geen sprake te zijn.

Opmerkingen:

- voor meer informatie over de opvang in Monemvasia zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/monemvasia

- binnenkort verschijnen betere foto's van Valentina op deze website.

           Tekst