Het verhaal van Jibo:

Vrienden van onze contactpersoon, die zelf ook op Corfu wonen en regelmatig als vluchtbegeleider optreden voor Stichting Wereldhonden, wonen naast een Grieks echtpaar. Dit echtpaar heeft een husky, welke een paar maanden geleden is bevallen van een aantal pups. Natuurlijk was dit niet de bedoeling en is de moederhond inmiddels gesteriliseerd. Dat neemt echter niet weg dat er nu voor de pups een gouden mandje wordt gezocht in Nederland, nu er te weinig ruimte is om de honden daar te houden. Op 4 februari is Jibo naar Nederland gekomen. Hij wordt opgevangen in een gastgezin waar een andere hond en kippen aanwezig zijn. 
Jibo is geboren in augustus 2017. Eind januari was hij zo'n 50 cm hoog en 18 kilo. 

Het karakter van Jibo:

Jibo is een lieve hond en gek op aandacht. Hij speelt graag, zowel met mensen als met andere honden en kan het goed vinden met katten. 
Naar andere honden toe is hij heel lief, voorzichtig, maar niet angstig. En met de hond in het gastgezin gaat het prima samen.
Al een paar dagen na aankomst in Nederland was Jibo volledig zindelijk en luisterde hij perfect naar het 'hier' commando! Hij kon al snel los lopen bij de wandelingen in het bos. Jibo blijft in de buurt en houdt het opvangbazinnetje goed in de gaten en komt meteen als je hem roept. In de tuin lopen ook kippen die Jibo gewoon met rust laat. Het liefst is Jibo de hele dag bij mensen in de buurt en komt dan regelmatig even een knuffel halen. 
Jibo's moeder is een husky en zijn vader een labrador. Deze kruisingen komen wel vaker voor en schijnen zelfs gefokt te worden. Honden uit deze lijn worden Huskadors, Siberian retriever of Husky lab mix genoemd. De gemeenschappelijke kenmerken van een husky en een labrador zijn: veel energie (beide ouderrassen zijn immers werkhonden), een 'double coated' vacht, en hoge intelligentie. Meestal houden ze ook van water maar dat is bij Jibo nog niet gebleken. 
De hoge intelligentie maakt dat het erg goed voor ze is om beloningsgerichte trainingen te doen (niet dominantie en straf gericht!), dat is goed voor de hersens en het lichaam. Jibo heeft uitdaging en stimulering nodig.
Natuurlijk is Jibo een jonge hond en zal hij nog veel moeten leren.  De verwachting is dat Jibo graag een actieve baas heeft, zodat hij zijn energie goed kwijt kan. 
De ideale baas wil een vriend van Jibo zijn, die positief duidelijk en consequent is, en die er plezier in heeft om met de hond te gaan trainen op een hondenschool en om te gaan wandelen en fietsen. Aan Jibo zal hij een geweldige lieve en trouwe vriend hebben!

Opmerking:

voor meer informatie over de opvang op Corfu zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/corfu