Het verhaal van Beagy:

Beagy is zwervend gevonden in het Noorden van Corfu. Ze werd gered door dierenvrienden en op verschillende adressen opgevangen.
Een aantal jagers had wel interesse in Beagy maar het leven als jachthond is zwaar en loopt vaak niet goed af als de hond niet meer voldoet aan de eisen van de jager. En zo kwam Beagy in verschillende opvanggezinnen op Corfu terecht. Het laatste opvanggezin kon haar wegens een verhuizing niet houden en heeft een Nederlandse dierenbeschermster om hulp gevraagd. Op 28 februari is Beagy naar Nederland gekomen. Zij wordt opgevangen in een gastgezin in Den Bosch waar meerdere honden aanwezig zijn en ook een roodstaart parkiet. Alhoewel Beagy het hier goed naar haar zin heeft zal zij hopelijk snel eigen baasjes vinden waar zij voor altijd mag blijven. Recentelijk is Beagy's bloed gecontroleerd en werd er Leishmaniose vastgesteld, een ziekte die door een daar levend zandvliegje overgebracht kan worden. Gelukkig is er sprake van de allerlichtste vorm en is er aan Beagy absoluut niets te merken. Ze heeft geen symptomen maar is wel drager en zal een half jaar lang dagelijks medicatie toegediend moeten krijgen. Deze medicatie wordt gratis aan de nieuwe baasjes verstrekt. Hierna is de Leishmaniose onder controle en zal zij met goede zorg een lang en gelukkig leven kunnen leiden. 
Beagy is nog geen twee jaar oud, zo'n 45 cm hoog en weegt 15 kilo.

Het karakter van Beagy:

Beagy is een heerlijke hond. Ze is lief, rustig en aanhankelijk.  Beagy is uiterst sociaal en graag bij mensen in de buurt. Ze komt dan het liefst bij je en legt haar kop op je schoot om vervolgens uitgebreid geknuffeld te worden. Beagy kan het goed vinden met andere honden en ook katten zijn voor haar geen probleem. De naam Beagy heeft ze te danken aan haar beagle-achtige uiterlijk. Met haar lieve kop en lange zachte oren is Beagy een prachtige en aantrekkelijke hond.

Opmerking:

voor meer informatie over de opvang op Corfu zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/corfu