Het verhaal van Captain:

Captain is aangetroffen in Benitses, een klein vissersplaatje vlakbij de opvang van onze contactpersoon op Corfu. Hij liep daar al een tijdje rond, wat best gevaarlijk was, aangezien hij veelal langs de doorgaande weg was te vinden. Via een castratieproject dat is opgezet door de gemeente was hij al gecastreerd, maar daarna begonnen mensen uit het dorp te klagen over de hond en werd er gevreesd dat Captain wellicht zou worden vergiftigd. Vervolgens is Captain in veiligheid gebracht en opgevangen.
Op 28 februari is Captain naar Nederland gekomen. Hij wordt opgevangen in een gastgezin waar kinderen, andere honden en ook katten aanwezig zijn.
Captain is geboren rond augustus 2016 en is zo'n 50 cm hoog.

Het karakter van Captain:

Captain is een energieke en vrolijke hond, altijd in voor een spelletje. Hij past zich goed aan in het gastgezin. Opvallend aan Captain is zijn aanhankelijkheid. Hij ligt het liefst bij mensen op schoot en geniet dan van een uitgebreide knuffelbeurt. En wie wil deze knappe jongen niet knuffelen? Met zijn vrolijke gezicht, prachtige glanzende vacht en pluimstaart is hij een plaatje om te zien. Captain laat zich goed kammen en kan het uitstekend vinden met andere honden. Overigens laat Captain zich goed corrigeren als hij iets doet wat niet mag. Captain geniet van wandelen en loopt buiten netjes mee aan de riem
Captain kan niet met katten.

Opmerking:

voor meer informatie over de opvang op Corfu zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/corfu