Het verhaal van Marka:

Marka werd samen met nog drie honden aangetroffen bij de opvang van een dierenbeschermster op Corfu. Ze zaten in een doos en waren vastgebonden. De dierenbeschermster was er helemaal van ontdaan: te meer, omdat de volgende dag vier honden naar Nederland zouden vertrekken en ze er nu weer vier bij kreeg. Het houdt gewoon nooit op. Natuurlijk heeft ze zich direct over het viertal ontfermd en worden er nu gouden mandjes voor ze gezocht! Uiteraard werden de honden medisch gecontroleerd en uit een bloedtest kwam naar voren dat Marka besmet was met erlichia (voor meer informatie zie http://www.wereldhonden.nl/hond-adopteren/informatie/ziektes#Ehrlichiose). Marka kreeg hiervoor een anti-biotica kuur en is inmiddels weer helemaal gezond.
Op 28 februari is Marka naar Nederland gekomen. Ze wordt opgevangen in een gastgezin waar meerdere honden aanwezig zijn.
Marka is geboren rond augustus 2015, is zo'n 40 cm hoog en weegt 12 kilo.

Het karakter van Marka:

Marka is een heel lief en aandoenlijk hondje: ze wil graag aandacht en probeert opgerold op schoot te zitten of gezellig naast je op de bank te schuiven. Verder is ze dol op eten en snaait ze, als ze de kans krijgt, graag. Marka kan het goed vinden met andere honden en naar de kat des huizes kijkt ze niet om. Marka gaat ook goed om met kinderen. Kortom, een heel  makkelijk en gezellig hondje!

Opmerking:

voor meer informatie over de opvang op Corfu zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/corfu