Het verhaal van Hope:

In het dorpje Molai, Zuid-Griekenland zwierf sinds enige tijd een zwarte hond rond. Ze was uitgemergeld, kaal, uitgedroogd en ernstig verzwakt. De mensen in het dorp vonden haar maar eng en joegen haar zonder mededogen weg. De burgemeester van het dorp greep in. Hij belde dierenbeschermster Suzan (contactpersoon stichting Wereldhonden) en vroeg haar om de hond van de straat te halen voordat mensen haar daadwerkelijk iets aan zouden doen. En zo geschiedde. In september 2017 werd de hond gered. Suzan nam haar mee naar huis en noemde haar Hope. Tijdens de vier maanden bij Suzan heeft Hope een enorme metamorfose ondergaan. Met medicijnen, vitamines, goede voeding en niet te vergeten veel rust, liefde en aandacht is ze volledig aangesterkt en Hope is veranderd van een mager scharminkel in een prachtige sterke hond. Bij de bloedtesten kwam naar voren dat Hope aan Leishmaniose lijdt. Gelukkig is hier goede medicatie voor en Hope kreeg een intensieve kuur Miltoforan. Hope knapte zienderogen op en er is aan haar niets meer te merken. Zij moet nu nog voor minstens een half jaar een tabletje per dag slikken en dan is de Leishmaniose volledig onder controle en zal ze gezond zijn en nog een goed en lang leven voor zich hebben. Deze medicijnen zullen overigens aan de toekomstige baasjes van Hope geschonken worden. Hope wordt momenteel liefdevol opgevangen bij Suzan thuis. Op 24 april is Hope naar Nederland gekomen. Ze wordt opgevangen in een gastgezin waar meerdere honden aanwezig zijn. Hopelijk vinden we lieve baasjes voor haar. Deze hond, die zo’n moeilijke tijd gehad heeft en die we als geen ander een mooie toekomst gunnen. 
Hope is omstreeks 2016 geboren.

Het karakter van Hope:

Hope is lief, levendig, vrolijk en dankbaar voor alle zorg die ze krijgt. Ze is heel aanhankelijk en sociaal. Ze vindt het fijn om bij mensen in de buurt te zijn en wordt dan graag geknuffeld. Hope is dol op het spelen met andere honden. Met katten kan ze beter niet samen geplaatst worden aangezien ze deze graag achteraan jaagt.. Het zou fijn zijn als Hope een tuin tot haar beschikking zou hebben waar ze lekker kan rondrennen. Hope vindt het heerlijk buiten en gaat graag mee uit wandelen.

Opmerking:

voor meer informatie over de opvang in Monemvasia zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/monemvasia