Het verhaal van Tara:

Ongeveer een jaar geleden is Tara gered. Ze werd zwervend aangetroffen in een afgelegen gebied buiten Monemvasia, op een plek waar nauwelijks mensen komen. Tara was broodmager, uitgedroogd en wanhopig op zoek naar voedsel. Een dierenbeschermster zag haar lopen en kon haar daar natuurlijk niet achterlaten. Ze nam Tara mee en zorgde voor een veilige plek waar ze eten en drinken kreeg en bij kon komen van haar zwerftocht. Tara werd ondergebracht in het asiel waar vele straathonden op een baasje wachten. Tara heeft inmiddels al haar bloedtesten en vaccinaties gehad en is ook gesteriliseerd. Op 9 maart is Tara naar Nederland gekomen. Ze wordt opgevangen in een gastgezin waar meerdere honden aanwezig zijn. Tara is rond de 1,5 a 2 jaar oud.

Het karakter van Tara:

Tara is vriendelijk en sociaal. Lief en vrolijk. Toen ze net in Nederland was moest ze even wennen want alles is nieuw voor haar. Dat doet ze op een rustige manier, ze onderzoekt eerst alles en gaat dan op een rustig plekje liggen. Tara is blij om mensen te zien en komt kwispelend op ze af.  Zij is heel aanhankelijk, houdt erg van knuffelen en wil graag bij haar baasjes zijn. Tara houdt van lekkere lange wandelingen buiten. Bij de eerste ontmoeting met andere honden is Tara wat onderdanig. Van een jachtinstinct is geen sprake, hoewel haar uiterlijk misschien anders doet vermoeden. Tara is gewoon een heerlijke huishond waar baasjes veel plezier aan zullen beleven.

Opmerking:

voor meer informatie over de opvang in Monemvasia zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/monemvasia

                                  
Tekst