Het verhaal van Ariël:

Een dierenbeschermster in het Zuiden van Griekenland trekt zich het lot van zwerfhonden aan. Zij beheert een asiel waar de door haar geredde honden liefdevol opgevangen worden. In samenwerking met stichting Wereldhonden worden er geschikte baasjes voor deze honden gezocht. Zo’n drie jaar geleden werd Ariel zwervend op straat aangetroffen. Het was in het nabijgelegen dorpje Neapoli. Het regende en Ariël liep van winkel naar winkel op zoek naar eten en ook om te schuilen tegen de regen. Helaas hebben de mensen hier weinig mededogen met zwerfhonden dus werd Ariël overal weg gejaagd. Maar op een dag had Ariël geluk. Zij werd opgemerkt door de dierenbeschermster. Deze kreeg medelijden met haar en nam Ariel mee naar haar opvang waar ze sindsdien verblijft tussen de andere honden. Alhoewel Ariel hier veilig is en goed verzorgd wordt zou een eigen baasje natuurlijk een droom zijn voor deze mooie lieve driekleur. Ariël is recentelijk twee weken in het huis van de dierenbeschermster opgenomen geweest en zij heeft zich hier keurig gedragen. Ze was rustig en genoot van alle aandacht die ze hier kreeg. Helaas werd zij hierna wegens ruimtegebrek weer in het asiel ondergebracht. Op 14 mei is Ariël naar Nederland gekomen. Zij wordt opgevangen in een gastgezin waar meerdere honden en ook katten aanwezig zijn.
Ariël is geboren omstreeks 2014

Het karakter van Ariël:

Ondanks dat men niet vriendelijk voor haar was heeft Ariel het vertrouwen in de mens nooit verloren. Zij heeft een zacht karakter, is speels, enthousiast, heel lief en aanhankelijk. Na drie jaar in een asiel in Griekenland gezeten te hebben mocht ze eindelijk naar Nederland komen. 
Ze loopt aan de riem of ze niet anders gewend is, kan prima een paar uurtjes alleen thuis blijven, luistert goed en kan het goed met andere honden vinden. 
Soms vindt ze bepaalde situaties nog wat spannend maar herstelt zich dan weer heel snel. Ze is dol op water waar ze het liefst in gaat liggen rollen. 
In de auto is zij een perfecte passagier. Ze gaat rustig liggen dommelen. Met de drie katten van het opvangadres gaat ze inmiddels ook heel goed om. 
Ariël zou heel goed bij een andere hond geplaatst kunnen worden maar alleen zou ook kunnen. 


Opmerking:
voor meer informatie over de opvang in Monemvasia zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/monemvasia


                     Tekst