Het verhaal van Ariël:

Een dierenbeschermster in het Zuiden van Griekenland trekt zich het lot van zwerfhonden aan. Zij beheert een asiel waar de door haar geredde honden liefdevol opgevangen worden. In samenwerking met stichting Wereldhonden worden er geschikte baasjes voor deze honden gezocht. Zo’n drie jaar geleden werd Ariel zwervend op straat aangetroffen. Het was in het nabijgelegen dorpje Neapoli. Het regende en Ariël liep van winkel naar winkel op zoek naar eten en ook om te schuilen tegen de regen. Helaas hebben de mensen hier weinig mededogen met zwerfhonden dus werd Ariël overal weg gejaagd. Maar op een dag had Ariël geluk. Zij werd opgemerkt door de dierenbeschermster. Deze kreeg medelijden met haar en nam Ariel mee naar haar opvang waar ze sindsdien verblijft tussen de andere honden. Alhoewel Ariel hier veilig is en goed verzorgd wordt zou een eigen baasje natuurlijk een droom zijn voor deze mooie lieve driekleur. Ariël is recentelijk twee weken in het huis van de dierenbeschermster opgenomen geweest en zij heeft zich hier keurig gedragen. Ze was rustig en genoot van alle aandacht die ze hier kreeg. Helaas werd zij hierna wegens ruimtegebrek weer in het asiel ondergebracht. Op 14 mei is Ariël naar Nederland gekomen. Zij wordt opgevangen in een gastgezin waar meerdere honden en ook katten aanwezig zijn.
Ariël is geboren omstreeks 2013

Het karakter van Ariël:

Ondanks dat men niet vriendelijk voor haar was heeft Ariel het vertrouwen in de mens nooit verloren. Zij heeft een zacht karakter, is speels, enthousiast, heel lief en aanhankelijk. Na drie jaar in een asiel in Griekenland doorgebracht te hebben mocht ze eindelijk naar Nederland komen. Na zo'n lange tijd in een asiel moet de overgang naar een huiselijke omgeving niet eenvoudig zijn geweest. Maar gelukkig is Ariël een snelle leerling en algauw voelde zich thuis bij het gastgezin. Ariel heeft waarschijnlijk nooit een baasje gehad. Ondanks dat loopt zij keurig mee aan de riem, is een perfecte reisgenoot in de auto, kan goed een paar uurtjes alleen thuis zijn en kan het prima vinden met (de meeste) honden en katten. Ook is zij gehoorzaam alhoewel soms een tikkeltje eigenwijs. Ariël is aanhankelijk maar kan ook op zichzelf zijn. Ze is stoer maar soms ook voorzichtig. Verder is Ariël dol op water! Zwemmen is dan ook haar lust en haar leven. Ariel heeft waarschijnlijk haar hele leven andere honden om zich heen gehad. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar een thuis waar al een andere hond aanwezig is. Haar nieuwe baas krijgt er dan een fantastische, lieve, eigenzinnige en karaktervolle hond bij.

 
Opmerking:
voor meer informatie over de opvang in Monemvasia zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/monemvasia