Het verhaal van Sia:

Sia is gevonden door een dierenvriend in het noorden van Corfu. Ze liep op dat moment langs een drukke weg en viel op door het stuk ijzer dat vast zat bij haar staart. Deze dierenvriend heeft Sia geholpen en vervolgens contact opgenomen met onze contactpersoon, met de vraag of zij voor Sia kon zorgen. Zo kwam Sia in de opvang terecht, waar ze liefdevol werd opgevangen tot zij op zaterdag 21 oktober 2017 naar Nederland is gekomen. Nadat zij is opgevangen in een gastgezin, te midden van andere honden en katten, is Sia geadopteerd door een echtpaar. Helaas kwam dit echtpaar na enkele maanden tot de conclusie dat zij niet de juiste baasjes zijn voor Sia. Met pijn in het hart is stichting Wereldhonden benaderd met de vraag of er nieuwe baasjes voor haar gezocht kunnen worden, hierbij slechts denkend aan het geluk van Sia. Wij willen dan ook graag gehoor geven aan dit verzoek en bieden Sia hierbij opnieuw ter adoptie aan. 
Sia is een jaar oud, weegt zo'n 15 kilo en is ongeveer 45 cm hoog. 

Het karakter van Sia:

Sia is een vrolijke, energieke hond en ook nog eens een plaatje om te zien! Sita is een echte gezinshond en kan goed overweg met kinderen vanaf ongeveer zes jaar. Sia kan soms wat onstuimig zijn, waardoor een plaatsing bij kleine(re) kinderen minder geschikt is. Er zit geen kwaad bij: het is gewoon een hele blije en vrolijke hond! Ze kan het goed vinden met andere honden en vindt het heerlijk om te spelen. Autorijden moet nog geoefend worden, ze wordt namelijk misselijk. Met katten kan ze goed overweg. Daarnaast is ze gek op aandacht en kan ze een paar uurtjes alleen zijn.

Bijzonderheden: op de foto's is te zien dat Sia een stuk staart mist. Hoe dat komt, is niet duidelijk, maar Sia heeft er geen last van!