Het verhaal van Nick:

Op het treinstation van Craiova zoeken veel zwerfhonden hun heil. Er slingert veel afval rond en er zijn overal beschutte plekjes. Een ideale plek voor een zwerfhond. Een dierenbeschermster die dagelijks tijd op het station doorbrengt zag regelmatig een hond lopen. Deze hond hing vaak rond bij de vele winkeltjes op het station, op zoek naar voedsel. Op een dag besloot de dierenbeschermster deze hond te volgen en zo kwam ze erachter dat zij zes pupjes had waaronder Nick. De moederhond had haar kleintjes verborgen op een levensgevaarlijke plek, ongeveer twintig meter van het treinspoor. De vrouw kreeg medelijden met de zorgzame moederhond, die ze Goldie noemde. De dierenbeschermster nam Nick en zijn moeder, broertjes en zusjes mee naar een veilig afgeschermd stuk grond. Hier werden alle honden behandeld tegen wormen en vlooien en kregen ze de benodigde vaccinaties. Recentelijk hebben twee bestuursleden van stichting Wereldhonden een bezoek gebracht aan Craiova en hebben hier ook Nick ontmoet. Zij waren onder de indruk van deze mooie en lieve hond. Op 25 november is hij naar Nederland gekomen. Hij wordt opgevangen in een gastgezin.
Nick is geboren omstreeks februari 2017.

Het karakter van Nick:

Nick was op het veld in Roemenie een vrolijke en speelse puber. Toen alle pups nog samen waren was Nick de leider van het stel, met zijn sterke karakter. Nick is dol op mensen, hij is erg lief en aanhankelijk en hecht zich erg aan zijn baas. Na zijn komst naar Nederland moest Nick erg wennen aan het leven als huishond. Dit is een moeilijke overgang voor hem en Nick heeft daarom rust en stabiliteit nodig. Door de grote overgang van zijn vrije leven in het veld naar bijvoorbeeld het lopen aan een riem kan Nick nog wel eens angstig reageren. Hij weet dan niet goed wat er van hem verwacht wordt. De aanpassing aan zijn nieuwe leven kost tijd en veel geduld en liefde. Wij zoeken dan ook een rustige omgeving, eventueel met kinderen vanaf een jaar of 12 zonder andere hond.
Vooral een baas met voldoende ervaring en leiderschap is belangrijk zodat Nick langzaam kan wennen aan zijn leven als huishond. Inmiddels heeft Nick ook ervaring met katten en dat gaat prima!
Nick is een perfecte hond wanneer je hem de ruimte geeft om zichzelf te ontwikkelen met duidelijke richtlijnen. Hij is slim en leergierig. Wanneer je Nick niet onder druk zet gaat het goed en vertrouwt hij zijn baas. Opvoeden met harde hand werkt averechts. Nick wil weten waarom. Hij heeft even tijd (1 a 2 weken) nodig om aan de situatie te wennen maar als hij weet waar hij aan toe is doet hij werkelijk àlles voor je. Voor kinderen ouder dan 10 jaar zal Nick een perfect maatje zijn mits ze hem met respect en rust benaderen. Hij zal ook met kinderen een goede band kunnen opbouwen maar op het tempo dat Nick aankan. De tactiek hierbij is: Nick gewoon met rust laten en dan komt hij vanzelf. Nick houdt heel veel van aaien, knuffelen, stoeien en vooral worst. Nick heeft geen last van verlatingsangst. Als het opvangbaasje weggaat gaat Nick rustig slapen en maakt dan niets kapot. Ook met het uitlaten aan de riem zijn 'geduld' en 'rust' de toverwoorden. Nick ziet zoveel nieuwe dingen en krijgt dan zoveel prikkels. Hij zoekt dan steun bij de baas. Autorijden gaat goed, ook hieraan heeft hij langzaam moeten wennen. Nick is, in de juiste omgeving, een geweldige, rustige en lieve hond waar een baasje erg veel plezier aan zal beleven.

Opmerking:

voor meer informatie over de opvang in Craiova zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/roemenie