Het verhaal van Milo:

Op het treinstation van Craiova zoeken veel zwerfhonden hun heil. Er slingert veel afval rond en er zijn overal beschutte plekjes. Een ideale plek voor een zwerfhond. Een dierenbeschermster die dagelijks tijd op het station doorbrengt zag regelmatig een hond lopen. Deze hond hing vaak rond bij de vele winkeltjes op het station, op zoek naar voedsel. Op een dag besloot de dierenbeschermster deze hond te volgen en zo kwam ze erachter dat zij zes pupjes had waaronder Milo. De moederhond had haar kleintjes verborgen op een levensgevaarlijke plek, ongeveer twintig meter van het treinspoor (zie bijgaande foto). Als Milo en zijn broertjes en zusjes zouden gaan rondlopen was hun leven niet zeker. De vrouw kreeg medelijden met de zorgzame moederhond, die ze Goldie noemde (ook op deze website). Ze nam Milo en zijn moeder, broertjes en zusjes mee naar een veilig afgeschermd stuk grond. Hier werden alle honden behandeld tegen wormen en vlooien en kregen ze de benodigde vaccinaties. Milo is samen met zijn zusje Anda op zaterdag 8 juli aangekomen in Nederland. Hij wordt opgevangen in een gastgezin waar meerdere honden aanwezig zijn.
Milo is geboren omstreeks februari 2017.

Het karakter van Milo:

Aanvankelijk was Milo wat schuw en terughoudend, Inmiddels is Milo een prachtige stoere waakse hond geworden.
Hij is al veel zelfverzekerder, wil met alle soortgenoten spelen, reu of teef, het maakt Milo niet uit. Vrolijk rent hij op ze af. Met de katten is het gastgezin gaat hij heel goed om. Hij is, zeker voor zon grote hond, rustig en voorzichtig met ze. In de auto gaat hij liggen en kijkt uit het raam naar wat er komen gaat. Milo luistert erg goed en trekt niet aan de riem, wat heel fijn is bij een hond van zijn formaat. Voor Milo zijn we op zoek naar een huis waar hij zijn energie kwijt kan door fijne wandelingen met zijn baasje te maken, waar misschien een speelmaatje aanwezig is en wellicht een tuin of erf. Zijn toekomstige baasje(s) krijgen daarvoor in de plaats een ongelofelijk lieve aanhankelijke mooie knuffel beer.

Opmerking:

N.B. voor meer informatie over de opvang in Craiova zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/roemenie


                       
 

Tekst